ПРОДУКТИ ЗА АКТИВНО GPS ПРОСЛЕДЯВАНЕ

Автомобилен GPS/GSM/GPRS тракер серия ЕАТ 100

Предназначен за масовия пазар в ниския ценови сегмент.GPS Модул ELT-3

ELT-3 се използва в GPS системи за активно (on-line) проследяване и анализ.GPS Модул ELT-4S

Позволява пълен отдалечен достъп до модула за смяна на текущите настройки или на програмното осигуравяне при нужда.GPS Модул ELT-5 CAN

Вграден CAN интерфейс, декодиращ съобщенията от бордовия компютър на всичи съвременни камиони, произведени след 2006г.RFID-100

Контрол на достъпRFID-110

Контрол на достъпGPS Модул EАТ-12

Серията автомобилни тракери ЕАТ-12 е базирана на обичайното GPS локализиране и GSM/GPRS комуникация, но представя принципно нов тип тракер, който e предназначен за масовия оптребители не изисква никакви специални познания или умения за монтаж и използване.Капацитивен сензор за ниво на горивото
Серия ETC

ЕТC се използват за точно измерване на нивото на течно гориво в резервоарите на превозното средство и при фиксирани резервоари.GPS Модул EPT-200

Устройство e подходящо за проследяване на деца, възрастни хора, както и на кучета или други домашни животни.GPS Модул EBT-28

EBT-28– този клас предаватели са подходящи за птици с тегло 0.7-1.4 кг.GPS Модул EBT-45

EBT-45– този клас предаватели са подходящи за птици с тегло 1.4-2.2кг.GPS Модул EBT-90

EBT-90 – този клас предаватели са подходящи за птици с тегло над 4 кг.GPS Модул от серията ЕМТ

Модулите – нашийници от серията ЕМТ са предназначени за локализиране и проследяване на малки, средни и едри диви бозайници.GSM разговорно устройство за асансьори GLP-01

Комуникаторът е GSM устройство, предназначено за осъществяване на гласова връзка между пътниците в асансьора и дежурния асансьорен техник в случаите на повреда.

GPS/GPRS/SMS МОДУЛ ELT-4S
ELT-4S e цяла серия съвременни високотехнологични устройства с вграден GSM/GPRS модем и чувствителен GPS приемник, което Ви позволява да наблюдавате и проследявате Вашите превозни средства в реално време. Устройствата имат вграден 3G сензор за движение, възможности за добавяне на термосензор, сензор за налягане на гумите или пък четец за идентификация на водача. С устройствата от серията ЕLT-4S лесно можете да решите всички изисквания за контрол на автомобилния си парк.

I. ОПИСАНИЕ

Управление на автомобилния парк
ELT-4S може да предложи решения в посока на подобряване на функционалността и производителността при управление на автопарка, както и други модерни телеметрични приложения за контрол на водача, местоположението, скоростта на МПС. Това дава много възможности за оптимизация на разходите за собствениците на големи компании, отговорниците на автопаркове, сервизни компании, застрахователни компании и други.
Някои от тези приложения включват контрол на достъп за превозното средство, възможност за изпращане на SOS сигнал при критични ситуации. В допълнение, ELT-4S може да се интегрира с разнообразни аксесоари, като например: сензор за гориво, сензори за врати, идентификационни устройства за водача, температурен сензор и много други. ELT-4S е устройство от типа "всичко-в-едно" – притежаващо четирилентов GSM/GPRS модем, GPS приемник Media Tek MT3329, мощен TI процесор, USB /SD интерфейси и 3D акселерометър. Приборът е съвместим с всеки тип пътно превозно средство и отговаря на автомобилните стандарти за безопасност в Европа, Азия и Северна Америка.
Пътуване и контрол на водача
Контрол на достъпа до превозното средство: С помощта на RFID четец (ELRF125) или всяко друго подобно устройство, например клавиатура, свързно към ELT-4S, може се контролира на самоличността на водача. Така ELT-4S може да изпраща съобщения за това кой водач е в момента. Ако картата му не е оторизирана, водачът не може да запали автомобила. Като опция има възможност с помощта на команда от софтуера или с ъс SMS да се прекъсне заранването на стартера. Това може да се използва за обездвижване на превозното средство, както когато водачът не е оторизиран, така и при кражба. Ако имаме свързан RFID четец (ELRF125), той има зумер, който може да издава сигнал като индикация за получено разрешение за водача да управлява превозното средство.

Отчитане на данни: ELT-4S може да събира и изпраща стандартни данни за пътуването: местоположение, дата и час, моментна скорост, напрежение на вътрешната батерия на устройството/автомобила, температурата на батерията и степен на зареждане, ID на водача, статус на входове/изходи, обороти, нивото на горивото (при наличие на сензор за гориво).

При поставяне на допълнителни сензори може да отчита:
-броя на пътниците в автобуси/таксита;
-натрупаните сметки в терминали за разплащане или касови апарати.

Комуникация
Комуникационни методи: Всички данни,който събира ELT-4S се предават през GSM/GPRS модема му, който позволява комуникация през TCP/IP или UDP/IP. Също така има възможност при определени ситуации устройството автоматично да превключи на SMS комуникация, например при роуминг или липса на GPRS връзка.
Откриване и реагиране на заглушаване: ELT-4S има вградени възможности за наблюдение и откриване опити за заглушаване със смутители за GSM/GPS диапазони. При откриване на такова въздействие, устройството задейства необходимите механизми, за да се избегне кражба на превозно средство.
Монтаж и поддръжка
Скрита инсталация: Малкият размер на устройството и структурата на моноблок позволява скрито инсталиране на различни места в превозното средство.
Охрантелни функции: Устройството може да генерира съобщения за старт/стоп на запалване, базирани на вграден 3D акселерометър. Дори само разклащане над определен праг на превозното средство води до изпращане на събитие до сървъра. ELT-4S поддържа смяна на конфигурацията и актуализация на фърмуера, наблюдаване на състоянието входовете и вида на работа. Освен това тракерът може да бъде конфигуриран дистанционно с SMS или през GPRS.
OTA (Over-The-Air) програмиране: Всички параметри се конфигурират отдалечено през сървър СЛЕДА.
OTA (Over-The-Air) промяна на фърмуера: Пълно дистанционно обновяване на фърмуера за ефективна и по-добра поддръжка на изискванията на клиентите, както и за увеличаване на предлаганите услуги.
II. ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ

Захранване
Захранващо напрежение: 7-32VDC
Вътрешна батерия: Li-Ion Polymer, 3.7V/950mAh, акумулаторна
Работа с вътрешната батерия 4..32 часа в зависимост от режима
Консумация
Нормален режим: 45 mA
Икономичен: 28 mA
Хибернация: < 5 mA
GPS приемник
Чип сет: MediaTek MT3329, L1 обхват -1575.42 MHz, C/A код
Канали: 66
Чувствителност (при движение): 165 dBm
Точност (нормално): < 3m 2D-RMS без корекции
Горещ старт: < 1sec. / Топъл старт: < 35sec. / Студен старт: < 42sec.
Комуникация
GSM модем GPRS клас 10, Telit GE 865 QUAD
Честотен обхват: 850, 950, 1800,1900MHz
Изходна мощност: 2W(850MHz), 1W(1800MHz)
GSM външна aнтена
Протоколи: TCP/IP, UDP/IP
Памет
Вътрешна FLASH с обем до 120 000 записа / SD карта до 2GB.
Индикация на състоянието
Четири двуцветни светодиода.
Интерфейси
USB / RS232 / RS485
Mini SD карта интерфейс
Акселерометър: 3D, обхват - 2g/8g
Конектори: - 1х8 автомобилен извод
- SMA за GPS/GSM антени
Входове & Изходи
Цифрови входове: 4
Аналогови входове с резолюция: 2 x 10 bit, при входен сигнал 0-2.5V, резолюция 20mV, точност 20mV;
Изходи: 1 за обща употреба с отворен дрейн (250mA max)
Работна температура
-30 C° до +70 C°
Съхранение
-40 C° to +85 C°
Защита
IP40
Размер
85x73x23 mm
Тегло
110 gr
III. АКСЕСОАРИ

GPS тракерите ELT-4S поддържат различни периферни устройства:
Идентификация на водача с RFID четец (ELRF-125) или специфична клавиатура
Tемпературен сензор (PT100)
Сензор за капачка на резервоар
Клик сензор за CAN bus
Сензор за гориво (СТВОЛ/ДУТ)
SOS/Повикващ бутон
Разходомер (ДПТ)
Микротелефонна гарнитура за двустранна връзка