ПРОДУКТИ ЗА АКТИВНО GPS ПРОСЛЕДЯВАНЕ

Автомобилен GPS/GSM/GPRS тракер серия ЕАТ 100

Предназначен за масовия пазар в ниския ценови сегмент.GPS Модул ELT-3

ELT-3 се използва в GPS системи за активно (on-line) проследяване и анализ.GPS Модул ELT-4S

Позволява пълен отдалечен достъп до модула за смяна на текущите настройки или на програмното осигуравяне при нужда.GPS Модул ELT-5 CAN

Вграден CAN интерфейс, декодиращ съобщенията от бордовия компютър на всичи съвременни камиони, произведени след 2006г.RFID-100

Контрол на достъпRFID-110

Контрол на достъпGPS Модул EАТ-12

Серията автомобилни тракери ЕАТ-12 е базирана на обичайното GPS локализиране и GSM/GPRS комуникация, но представя принципно нов тип тракер, който e предназначен за масовия оптребители не изисква никакви специални познания или умения за монтаж и използване.Капацитивен сензор за ниво на горивото
Серия ETC

ЕТC се използват за точно измерване на нивото на течно гориво в резервоарите на превозното средство и при фиксирани резервоари.GPS Модул EPT-200

Устройство e подходящо за проследяване на деца, възрастни хора, както и на кучета или други домашни животни.GPS Модул EBT-28

EBT-28– този клас предаватели са подходящи за птици с тегло 0.7-1.4 кг.GPS Модул EBT-45

EBT-45– този клас предаватели са подходящи за птици с тегло 1.4-2.2кг.GPS Модул EBT-90

EBT-90 – този клас предаватели са подходящи за птици с тегло над 4 кг.GPS Модул от серията ЕМТ

Модулите – нашийници от серията ЕМТ са предназначени за локализиране и проследяване на малки, средни и едри диви бозайници.GSM разговорно устройство за асансьори GLP-01

Комуникаторът е GSM устройство, предназначено за осъществяване на гласова връзка между пътниците в асансьора и дежурния асансьорен техник в случаите на повреда.

GPS/GPRS/SMS/CAN МОДУЛ ELT-5 CAN
ELT-5 представлява съвременно високотехнологично устройство с вграден GSM/GPRS модем, чувствителен GPS приемник, както и CAN интерфейс (работи с протоколи J1708/J1939). Използването на протоколи J1939 и J1708 позволява на този тракер през CAN интерфейса да комуникира с големи камиони, автобуси и строително-транспортна техника, за да се извлекат важни експлоатационни параметри. Добавяйки информация за местоположението от GPS приемника, тази платформа може да Ви позволи да наблюдавате и проследявате Вашите превозни средства в реално време. Устройството има вграден 3G сензор за движение, възможности за добавяне на термосензор, сензор за налягане на гумите или четец за идентификация на водача. С ЕLT-5 CAN лесно можете да решите всички изисквания за контрол на автомобилния си парк.


I. ОПИСАНИЕ

Управление на автомобилния парк

ELT-5 CAN може да предложи решения в посока на подобряване на функционалността и производителността при управление на автопарка, както и други модерни телеметрични приложения за контрол на водача, местоположението ,скоростта на МПС.Това дава много възможности за оптимизация на разходите за собственици на големи компании, отговорници за автопаркове, сервизни компании, застрахователни компании и други.
Някои от тези приложения включват контрол на достъп за превозното средство, възможност за изпращане на SOS сигнал при критични ситуации. В допълнение, ELT-5 CAN може да се интегрира с разнообразни аксесоари, като например: сензор за гориво, сензори за врати, идентификационни устройства за водача, температурен сензор и много други. ELT-5 CAN е устройство от типа "всичко-в-едно" – притежаващо четирилентов GSM/GPRS модем, GPS приемник Media Tek MT3329, мощен TI процесор,CAN интерфейс и 3D акселерометър. Приборът е съвместим с всеки тип пътно превозно средство и отговаря на автомобилните стандарти за безопасност в Европа, Азия и Северна Америка.

Пътуване и контрол на водача

Контрол на достъпа до превозното средство: С помощта на RFID четец (ELRF125) или всяко друго подобно устройство, като клавиатура, I бутон,свързно към ELT-5CAN, може се контролира на самоличността на водача. Така ELT-5 CAN може да изпраща съобщения за това кой водач е в момента. Ако картата му не е оторизирана, водачът не може да запали автомобила. Като опция има възможност с помощта на команда от софтуера да се прекъсне захранването на стартера. Това може да се използва за обездвижване на превозното средство, както когато водачът не е оторизиран, така и при кражба. Ако имаме свързан RFID четец (ELRF125), той има зумер, който може да издава сигнал като индикация за получено разрешение за водача да управлява превозното средство.
Отчитане на данни: ELT-5 CAN може да събира и изпраща стандартни данни за пътуването: местоположение, наличие на събитие, дата и час, общо изминато разстояние от превозното средство, моментна/максимална скорост, напрежение на вътрешената батерия на устройството, както и на автомобила, температурата на батерията и нивото на зареждане, ID на водача, статус на входове/изходи, обороти, нивото на горивото.
ELT-5 CAN може да чете данни от FMS или SAE J1939 интерфейси. Чрез GPRS модема в устройството, дистанционно от бордовия компютър може да се получава следната информация:
 1. Скоростта на превозното средство.
 2. Изминат път в км .
 3. Обороти на двигателя.
 4. Общо потребление на гориво в литри от първото използване на превозното средство (както на тези данни за разхода на гориво между 2 пъти точки могат да бъдат прочетени на сървъра).
 5. Оставащи километри до технически преглед.
 6. Натоварване на осите (ако превозното средство има сензори за четене натоварването на осите).
Комуникация

Комуникационни методи: Всички данни, който събира ELT-5 CAN се предават през GSM/GPRS модема, който позволява комуникация през TCP/IP или UDP/IP.Също така има възможност при определени ситуации устройството автоматично да превключи на SMS комуникация, например, при роуминг или липса на GPRS връзка.
Откриване и реагиране на заглушаване: ELT-5 CAN има вградени възможности за наблюдение и откриване опити за заглушаване със смутители за GSM/GPS диапазони. При откриване на такова въздействие, устройството задейства необходимите механизми, за да се избегне кражба на превозно средство.

Монтаж и поддръжка

Скрита инсталация: Малкият размер на устройството и структурата на моноблок позволява скрито инсталиране на различни места в превозното средство.
Охрантелни функции: Устройството може да генерира съобщения за старт/стоп на запалване, базирани на вграден 3D акселерометър. Дори само разклащане над определен праг на превозното средство води до изпращане на събитие до сървъра.
ELT-5 CAN поддържа смяна на конфигурацията и актуализация на фърмуера, наблюдаване на състоянието на входовете и вида на работа. Освен това тракерът може да бъде конфигуриран дистанционно с SMS или през GPRS:
OTA (Over-The-Air) програмиране: Всички параметри се конфигурират отдалечено през сървър СЛЕДА.
OTA (Over-The-Air) промяна на фърмуера: Пълно дистанционно обновяване на фърмуера за ефективна и по-добра поддръжка на изискванията на клиентите,както и за увеличаване на предлаганите услуги.

II. ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ

Захранване
 • Захранващо напрежение: 7-32VDC
 • Вътрешна батерия: Li-Ion Polymer, 3.7V/950mAh, акумулаторна
 • Работа с вътрешната батерия 4 .. 32 часа в зависимост от режима
Консумация
 • Нормален режим: 45 mA
 • Икономичен: 28 mA
 • Хибернация: < 5 mA
GPS приемник
 • Чип сет: MediaTek MT3329, L1 обхват -1575.42 MHz, C/A код
 • Канали: 66
 • Чувствителност (при движение): 165 dBm
 • Точност (нормално): < 3m 2D-RMS без корекции
 • Горещ старт: < 1sec. / Топъл старт: < 35sec. / Студен старт: < 42sec.
Комуникация
 • GSM модем GPRS клас 10, Telit GE 865 QUAD
 • Честотен обхват: 850, 950, 1800,1900MHz
 • Изходна мощност: 2W(850MHz), 1W(1800MHz)
 • GSM външна aнтена
 • Протоколи: TCP/IP, UDP/IP
Памет
 • Вътрешна FLASH с обем до 120 000 записа / SD карта до 2GB.
Индикация на състоянието
 • Четири двуцветни светодиода.
Интерфейси
 • CAN: J1708 & FMS интерфейс
 • USB / RS232 / RS485
 • SD карта интерфейс
 • Акселерометър: 3D, обхват - 2g/8g
 • Конектори : - 1x 10 извода 1x16 извода автомобилни
 • - SMA за GPS/GSM антени
Входове & Изходи
 • Цифрови входове: 7
 • Аналогови входове с резолюция: 4 x 10bit, при входен сигнал 0-2.5V, резолюция 20mV, точност 20mV;
 • Изходи: 3 за обща употреба с отворен дрейн (250mA max)
 • 1 с релеен изход

Работна температура: -30 C° до +70 C°
Съхранение: -40 C° до +85 C°
Защита:IP40
Размер:105x85x30 mm
Тегло:250 gr